Νέα

Νέα καλοκαιρινή έκδοση KDE Applications

Ελπίζουμε η εν λόγω είδηση να σας βρίσκει σε μια όμορφη παραλία ή σε κάποιο καταπράσινο βουνό, με την τελευταία έννοια σας να είναι η ενημέρωση των εφαρμογών του KDE. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπου κι αν βρίσκεστε, με χαρά σας ενημερώνουμε ότι η κοινότητα του KDE, πιστή στο χρονοδιάγραμμα που έχει διαμορφώσει, κυκλοφόρησε πριν λίγο μια ακόμα major έκδοση των KDE Applications, την 17.08.

Αλλαγές σε τρία επίπεδα

Κυκλοφόρησε ο χώρος εργασίας KDE Plasma 5.10

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι από τις 30 Μαΐου 2017 είναι διαθέσιμη η έκδοση 5.10 του χώρου εργασίας Plasma.

Αρχικά, θα θέλαμε να σημειώσουμε πως πρόκειται για major έκδοση. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, μαζί με τις βελτιώσεις και τις επιδιορθώσεις των σφαλμάτων, σε αυτήν θα βρούμε και μια πληθώρα νέων χαρακτηριστικών. Στη συνέχεια θα επιχειρήσουμε να παρουσιάσουμε συνοπτικά τα νέα και ενδιαφέροντα στοιχεία της έκδοσης αυτής.

Αλλαγές στον πίνακα διαχείρισης εργασιών

KDE Neon: Πώς εγκαθιστούμε τις μεταφράσεις των εφαρμογών του KDE (upd)

Ενημέρωση: Με τον ερχομό της έκδοσης 17.04 των εφαρμογών του KDE, όπως μας περιγράφει και ο Jonathan Riddell στο σχετικό άρθρο, δεν απαιτείται η μεταγλώττιση των μεταφράσεων, όπως περιγράφεται παρακάτω. Με απλή ενημέρωση του συστήματός μας, έχουμε την τελευταία έκδοση της μετάφρασης των εφαρμογών, καθώς αυτές περιέχονται στο πακέτο της κάθε εφαρμογής.

KDE Applications 17.04

Εδώ και λίγες ημέρες, η κοινότητα του KDE κυκλοφόρησε τη νέα major έκδοση των εφαρμογών του KDE. Με βάση το πρότυπο που έχει υιοθετηθεί τελευταία, φτάσαμε αισίως στην έκδοση 17.04.

Στην έκδοση αυτή περιέχονται διορθώσεις σφαλμάτων, νέες λειτουργικότητες σε ήδη υπάρχουσες εφαρμογές, μεταφορά άλλων στο νέο πλαίσιο εργασίας (Frameworks 5) ή στο πλαίσιο εργασίας Kirigami (το πλαίσιο εργασίας που επιτρέπει σε μια εφαρμογή την εκτέλεση της τόσο σε υπολογιστές γραφείου όσο και σε ταμπλέτες και κινητά).

Κυκλοφόρησε η έκδοση 5.9.5 του χώρου εργασίας Plasma

Όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 25 Απριλίου 2017, η κοινότητα του KDE κυκλοφόρησε την έκδοση 5.9.5 του χώρου εργασίας Plasma. Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά ενημέρωση της έκδοσης 5.9 του Plasma, η οποία έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις 31 Ιανουαρίου, αποτελώντας την πιο πρόσφατη major έκδοση του χώρου εργασίας που κατασκευάζει η κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, στη νέα ενημερωμένη έκδοση μπορούμε να βρούμε μια σειρά επιδιορθώσεων καθώς και ενημερώσεις στις μεταφράσεις, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.

Κυκλοφόρησε η έκδοση 5.9.4 του χώρου εργασίας Plasma

Στις 21 Μαρτίου 2017, η κοινότητα του KDE, τηρώντας το σχετικό χρονοδιάγραμμα, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της έκδοσης 5.9.4 του χώρου εργασίας Plasma. Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά κυκλοφορία, μέρος της προγραμματισμένης σειράς ενημερώσεων σταθεροποίησης, στην οποία θα βρούμε επιδιορθώσεις σφαλμάτων καθώς και ενημερώσεις στις μεταφράσεις.

Ενημέρωση KDE Applications 16.12.3

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 κυκλοφόρησε η τρίτη ενημέρωση σταθεροποίησης της έκδοσης 16.12 των εφαρμογών του KDE, δηλαδή του ενός από τα τρία βασικά αντικείμενα ανάπτυξης της κοινότητας του KDE, μαζί με τον χώρο εργασίας Plasma και το KDE Frameworks.

Καθώς πρόκειται για ενημέρωση σταθεροποίησης, σε αυτήν θα βρούμε μόνο επιδιορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις στη μετάφραση. Συνεπώς, αποτελεί μια ενημέρωση που συνίσταται να εγκατασταθεί άμεσα από όλους.

Κυκλοφορία Plasma 5.9.3

Όπως έχουμε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως από τις 28 Φεβρουαρίου 2017 η κοινότητα του KDE έχει κυκλοφορήσει την έκδοση 5.9.3 του χώρου εργασίας Plasma. Πρόκεται για την τρίτη κατά σειρά ενημέρωση της έκδοσης 5.9 του Plasma, η οποία έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις 31 Ιανουαρίου, αποτελώντας την πιο πρόσφατη major έκδοση του χώρου εργασίας που κατασκευάζει η κοινότητα.

Κυκλοφόρησε η έκδοση 5.9.2 του χώρου εργασίας Plasma

Στις 14 Φεβρουαρίου 2017, η κοινότητα του KDE ανακοίνωσε την κυκλοφορία της έκδοσης 5.9.2 του χώρου εργασίας Plasma. Όπως πιθανώς γνωρίζετε, η έκδοση 5.9 του Plasma έχει ήδη κυκλοφορήσει από τα τέλη Ιανουαρίου, με πληθώρα νέων χαρακτηριστικών και βελτιώσεων.

Νέα έκδοση KDE Frameworks

Στις 11 Φεβρουαρίου 2017 κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του πλαισίου εργασίας του KDE. Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζοντας τις μηνιαίες ενημερώσεις, η κοινότητα του KDE προχώρησε στην έκδοση 5.31 του πλαισίου εργασίας ή αλλιώς KDE Frameworks.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως, αν και όχι άμεσα ορατές στον τελικό χρήστη, οι ενημερώσεις του πλαισίου εργασίας έχουν σημαντική επίδραση στις εφαρμογές και τον χώρο εργασίας, καθώς σε αυτό βασίζεται η ανάπτυξή του λογισμικού της κοινότητας του KDE.