νέα

KDE Neon: Πώς εγκαθιστούμε τις μεταφράσεις των εφαρμογών του KDE

Είναι γεγονός πως τον τελευταίο καιρό, πολλοί χρήστες που, από τη μία, χρησιμοποιούν το λογισμικό που παράγει η κοινότητα του KDE και, από την άλλη, προτιμούν το Ubuntu ως λειτουργικό σύστημα έχουν στραφεί προς το KDE Neon. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το KDE Neon (για να είμαστε ακριβείς, η User edition του KDE Neon) αποτελεί τον συνδυασμό της τελευταίας LTS έκδοσης του Ubuntu με την τελευταία σταθερή έκδοση του λογισμικού που εκδίδει η κοινότητα του KDE.

Κυκλοφόρησε η έκδοση 5.9.4 του χώρου εργασίας Plasma

Στις 21 Μαρτίου 2017, η κοινότητα του KDE, τηρώντας το σχετικό χρονοδιάγραμμα, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της έκδοσης 5.9.4 του χώρου εργασίας Plasma. Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά κυκλοφορία, μέρος της προγραμματισμένης σειράς ενημερώσεων σταθεροποίησης, στην οποία θα βρούμε επιδιορθώσεις σφαλμάτων καθώς και ενημερώσεις στις μεταφράσεις.

Ενημέρωση KDE Applications 16.12.3

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 κυκλοφόρησε η τρίτη ενημέρωση σταθεροποίησης της έκδοσης 16.12 των εφαρμογών του KDE, δηλαδή του ενός από τα τρία βασικά αντικείμενα ανάπτυξης της κοινότητας του KDE, μαζί με τον χώρο εργασίας Plasma και το KDE Frameworks.

Καθώς πρόκειται για ενημέρωση σταθεροποίησης, σε αυτήν θα βρούμε μόνο επιδιορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις στη μετάφραση. Συνεπώς, αποτελεί μια ενημέρωση που συνίσταται να εγκατασταθεί άμεσα από όλους.

Κυκλοφορία Plasma 5.9.3

Όπως έχουμε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως από τις 28 Φεβρουαρίου 2017 η κοινότητα του KDE έχει κυκλοφορήσει την έκδοση 5.9.3 του χώρου εργασίας Plasma. Πρόκεται για την τρίτη κατά σειρά ενημέρωση της έκδοσης 5.9 του Plasma, η οποία έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις 31 Ιανουαρίου, αποτελώντας την πιο πρόσφατη major έκδοση του χώρου εργασίας που κατασκευάζει η κοινότητα.

Κυκλοφόρησε η έκδοση 5.9.2 του χώρου εργασίας Plasma

Στις 14 Φεβρουαρίου 2017, η κοινότητα του KDE ανακοίνωσε την κυκλοφορία της έκδοσης 5.9.2 του χώρου εργασίας Plasma. Όπως πιθανώς γνωρίζετε, η έκδοση 5.9 του Plasma έχει ήδη κυκλοφορήσει από τα τέλη Ιανουαρίου, με πληθώρα νέων χαρακτηριστικών και βελτιώσεων.

Νέα έκδοση KDE Frameworks

Στις 11 Φεβρουαρίου 2017 κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του πλαισίου εργασίας του KDE. Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζοντας τις μηνιαίες ενημερώσεις, η κοινότητα του KDE προχώρησε στην έκδοση 5.31 του πλαισίου εργασίας ή αλλιώς KDE Frameworks.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως, αν και όχι άμεσα ορατές στον τελικό χρήστη, οι ενημερώσεις του πλαισίου εργασίας έχουν σημαντική επίδραση στις εφαρμογές και τον χώρο εργασίας, καθώς σε αυτό βασίζεται η ανάπτυξή του λογισμικού της κοινότητας του KDE.

Η έκδοση 16.12.2 των εφαρμογών του KDE είναι εδώ

Στις 9 Φεβρουαρίου 2017 κυκλοφόρησε η δεύτερη ενημέρωση της έκδοσης 16.12 των εφαρμογών του KDE. Πρόκειται για ενημέρωση σταθεροποίησης, κάτι που σημαίνει πως σε αυτήν θα βρούμε μόνο διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις στη μετάφραση των εφαρμογών. Συνεπώς, αποτελεί μια ενημέρωση που συνίσταται να εγκατασταθεί άμεσα από όλους.

Θα θέλαμε να σημειώσουμε πως σε αυτήν την έκδοση έχουν διορθωθεί περισσότερα από 20 σφάλματα, βελτιώνοντας, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία των kdepim, dolphin, kate, kdenlive, ktouch και okular.

Πρώτη ενημέρωση του χώρου εργασίας Plasma 5.9

Από τις 7 Φεβρουαρίου 2017, όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της κοινότητας του KDE, έχει κυκλοφορήσει η πρώτη από μια σειρά ενημερώσεων του χώρου εργασίας Plasma 5.9. Μιλώντας για τον χώρο εργασίας Plasma 5.9, αξίζει να αναφέρουμε πως πρόκειται για την τελευταία major έκδοση του λογισμικού που δημιουργεί η κοινότητα του KDE, την οποία και παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας.

Κυκλοφόρησε ο χώρος εργασίας Plasma 5.9

Από σήμερα, 31 Ιανουαρίου 2017, είναι διαθέσιμη η έκδοση 5.9 του χώρου εργασίας Plasma. Καθώς πρόκειται για major έκδοση, μαζί με τις βελτιώσεις και τις επιδιορθώσεις των σφαλμάτων, σε αυτήν θα βρούμε και μια πληθώρα νέων χαρακτηριστικών.

Ακόμα μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Μεταφράζοντας γρήγορα μια εφαρμογή του KDE

Η συνιστώμενη διαδικασία

Πριν λίγο καιρό παρουσιάσαμε τη διαδικασία που προτείνουμε να ακολουθήσει κάποια ή κάποιος που θέλει να συνεισφέρει στην ελληνική μετάφραση του λογισμικού της κοινότητας του KDE. Ξεκαθαρίζουμε προκαταβολικά πως, από τη δική μας σκοπιά, η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί τη συνιστώμενη μεταφραστική προσέγγιση, καθώς προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα.